Ψαρεύουμε

Δίχτυα

Τα δίχτυα είναι το βασικό εργαλείο για ψάρεμα από το σκάφος και στοχεύει σε όλα τα είδη ψαριών. Ο Γιάννης θα ρίξει τα δίχτυα στη θάλασσα από το προηγούμενο βράδυ και στις 6.30 το πρωί θα ξεκινήσει να τα μαζεύει. Με τις οδηγίες του θα μάθουμε πώς να βγάζουμε τα ψάρια από τα δίχτυα και πώς θα τα τοποθετήσουμε στον πάγο ώστε να διατηρούνται φρέσκα.

Παραγάδι

Το παραγάδι είναι είδος ψαρέματος με νήμα το οποίο έχει πολλά αγκίστρια. Ο Γιάννης θα βάλει το κατάλληλο δόλωμα, ανάλογα με την εποχή, και το πρωί θα μαζέψει το παραγάδι στο σκάφος. Θα μας δείξει την τεχνική για το μάζεμα του παραγαδιού και τον τρόπο με τον οποίο θα βγάλουμε τα ψάρια από τα αγκίστρια.

Καλάμι / πετονιά / καθετή

Εάν δεν σου αρέσει το πρωινό ξύπνημα, αυτές οι επιλογές είναι οι κατάλληλες για σένα. Μπορείς να ψαρέψεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας με αυτές τις τεχνικές, είτε πρωινές ώρες είτε απογευματινές απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Ο Γιάννης θα μας διδάξει τα μυστικά για την τεχνική που θα επιλέξουμε, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μαγειρεύουμε

Η Δήμητρα είναι η σύζυγος του Γιάννη και αγαπάει πολύ τη θάλασσα και το ψάρεμα. Είναι μία εξαιρετική μαγείρισσα, η οποία θα σας κάνει να λατρέψετε όσα θα ετοιμάσει για εσάς. Θα σας προσφέρει ένα παραδοσιακό νησιώτικο γεύμα με υπέροχες γεύσεις, το οποίο θα απολαύσετε και θα σας μείνει αξέχαστο. Το μενού ποικίλει ανάλογα με την ψαριά και μπορεί να περιλαμβάνει κακαβιά (σούπα με ψάρι), χταποδάκι γιουβέτσι, σαλάτες και ψάρι σαβόρι.

Σεριανίζουμε

Ο στόχος του αλιευτικού ταξιδιού μας δεν είναι μόνο η απόκτηση γνώσεων για το ψάρεμα και η εξασφάλιση του μεσημεριανού γεύματος, αλλά επίσης η απόδραση από την καθημερινότητα μέσα από μια υπέροχη καλοκαιρινή δραστηριότητα. Θα αφήσετε πίσω σας οποιαδήποτε συνηθισμένη ή βαρετή σκέψη, για να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία με βόλτες και κολύμπι σε καταγάλανα νερά και μαγευτικές παραλίες.

Εκπαιδεύουμε

Η πολυετής πείρα του Γιάννη σε όλους τους τρόπους ψαρέματος και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, τον κάνει ιδανικό δάσκαλο για όποιον επιθυμεί να μάθει τα μυστικά του ψαρέματος. Οποιοδήποτε επίπεδο γνώσεων και αν έχετε στο ψάρεμα, μετά από τις συμβουλές του Γιάννη θα έχετε αποκτήσει μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες.

Ξεναγούμε

Παράλληλα με την αλιευτική σας εμπειρία, θα επισκεφτείτε διάφορα αξιοθέατα του νησιού και ο Γιάννης θα σας διηγηθεί την ιστορία του τόπου μέσα από τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, τα οποία έχουν επιβιώσει στο πέρασμα των χρόνων και έχουν φτάσει μέχρι τις μέρες μας. Γενικά οι Κυκλάδες, και ειδικότερα η Αμοργός, έχουν μια μακραίωνη και ενδιαφέρουσα ιστορία που θα σας συναρπάσει.